Blogs

Elke maand komt er een nieuwe blog of vlog uit over een actueel onderwerp in de wereld van werk. Hieronder vind je de laatste 12 blogs. Wil je dat we je attenderen zodra er een nieuwe blog of vlog uit is, abonneer je dan – gratis – op de blog alert door hier je e-mailadres achter te laten.

Klik hier als je op de hoogte wilt worden gehouden

‘Onboarding’: het nieuwe inwerken
Steeds meer grote bedrijven tuigen een 'onboarding' programma op voor nieuwe medewerkers. Wat hebben kleinere werkgevers daaraan? 5 waardevolle inzichten
Maatwerk betekent: maatwerk
Bedrijven experimenteren met een ‘4+1’ werkweek: vier dagen werken voor klanten en de vijfde dag werken aan jezelf. Die opzet lijkt goed voor de productiviteit, zelfontwikkeling, motivatie en werk-privé balans. Moet iedereen dan overstappen op dit model?
Geen ervaring? Juist dan geschikt!
Krijg je als werkgever een vacature niet ingevuld, ga dan eens omdenken. Om wat voor functie of rol gaat het en wat moet de kandidaat in huis hebben? Denk aan vaardigheden, sterke kanten, karaktereigenschappen, attitude - en minder aan diploma’s en ervaring. Dat vergroot de kans op een goede match.
De werkgelukbrenger: de nieuwe excuustruus?
ING introduceert in haar nieuwe cao werkgelukbrengers. Zes kritische kanttekeningen bij dit fenomeen. Waak voor de excuustruus!
De toekomst is een uitdaging. Is je personeel ‘klaar om te wenden’?
Mensen maken het verschil in organisaties. Enig idee hoe wendbaar je personeel is? In deze blog geef ik 7 thema’s (adviezen) om de wendbaarheid van medewerkers te vergroten. Zodat ze klaar zijn om overstag te gaan!
Online leren: de do’s en don’ts
Bedrijven hebben e-learning massaal omarmd. Maar er zijn ook valkuilen. Leer van hun ervaringen! In deze blog schets ik 7 valkuilen en hoe je die kunt vermijden.
Hoezo moeilijk aan personeel te komen?
Veel werkgevers verzuchten dat er geen personeel te krijgen is. Hoezo niet? Vergroot en verdiep de vijver waarin je vist door ‘out-of-the-box’ oplossingen.
Wat kun je doen om medewerkers te binden en boeien in een krappe arbeidsmarkt?
Onderscheid je als werkgever door te investeren in de werkbeleving van medewerkers. In deze blog geef ik je 5 waardevolle handreikingen voor een onderscheidende Werk Deal-Plus.
Binnenhalen van Talent
Als je talent wilt binnenhalen ontkom je er niet aan ook moderne technologie in te zetten. In dit artikel geven we je enkele handreikingen.
Onbeperkt aantal vakantiedagen als arbeidsvoorwaarde
Trend onbeperkt aantal vakantiedagen als arbeidsvoorwaarde. Te mooi om waar te zijn - en dat is het dan ook! Flexibel werken, OK, minder regels, OK.
Werk op maat
Word vormgever en regisseur van je eigen werk: 15 beproefde ‘slimme sleuteltechnieken’
Gelijk loon voor arbeid van gelijke waarde
Initiatiefwet leidt tot onnodige complexiteit: de loonkloof tussen vrouwen en mannen kan ook anders worden gedicht