Over Kager-159 Works en Paula Kager

    Even voorstellen: Paula Kager. Ik help werkgevers met strategische personeelsvraagstukken – en doe dat het liefst in de rol van sparring partner of betrokken adviseur. Ik werk als zelfstandig ondernemer sinds begin 2017. Mijn bedrijf heet Kager-159 Works. 

    Daarvoor werkte ik ruim 30 jaar in de zakelijke dienstverlening. Ik vervulde verschillende rollen: die van ontwerper, sparring partner, adviseur, verbinder, adviseur, uitvoerder, project coördinator en trainer. Het overgrote deel van mijn ervaring – meer dan 20 jaar – heb ik opgedaan bij PwC. Daarnaast heb ik vijf jaar gewerkt bij Nauta Dutilh. En als bestuurder en toezichthouder bij diverse organisaties in de zorg heb ik ook ‘de binnenkant’ goed leren kennen. 

    Kager-159 Works richt zich op middelgrote bedrijven en organisaties (MKB+). Dit doe ik niet alleen: ik heb een netwerk van professionals om mij heen met wie ik samenwerk. Zo kunnen we een bredere expertise aanbieden. 

    Loopbaancoaching

    Daarnaast heb ik een bloeiende praktijk als loopbaancoach. Ik heb me gespecialiseerd in ervaren professionals – veertigers, vijftigers en zestigers – die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière en daarbij graag begeleid willen worden. 

    Paula Kager Loopbaancoaching is een ‘label’ van Kager-159 Works en heeft een eigen website: https://paulakager.nl

    Ik heb een grote passie voor leren, ontwikkelen, presteren en het ontdekken van nieuwe wegen. Vandaar de stap om loopbaancoach te worden. Leren kun je tenslotte je hele leven lang. En dat is dan ook wat ik tot nu toe gedaan heb.

    Mijn achtergrond

    Als mensen naar mijn achtergrond vragen, noem ik mezelf altijd een ‘ervaren carrièreswitcher’. In de afgelopen 40 jaar ben ik van fysiotherapeut achtereenvolgens overgestapt op belastingadviseur, heb me ontwikkeld tot beloningsadviseur en ben vanaf 2017 zelfstandig adviseur. Ik had geen andere weg af willen leggen dan deze, want van elke stap in mijn loopbaan heb ik ontzettend veel geleerd.

     Als fysiotherapeut leerde ik om een holistische kijk op mensen en hun problemen te hebben. En niet onbelangrijk: om werken met hoofd, hart en handen te combineren.  

    Belastingadviseur was weer een heel andere tak van sport. In die positie leerde ik adviseren, coördineren en jongere collega’s opleiden en begeleiden. En dat in grote internationale organisaties. 

     Als zelfstandig ondernemer maakte ik kennis met zaken als netwerken, samenwerken, de markt veroveren en je diensten promoten. 

     Als voorzitter en lid van raden van toezicht in de zorg bleek mijn kracht te liggen in het verbinden, luisteren, doorvragen, vertrouwen winnen en snel tot de kern doordringen. Al deze stappen in mijn loopbaan hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf op allerlei vlakken kon ontdekken en ontwikkelen.

    Vragen die klanten ons stellen:

    Laatste blogs:

    • We hebben een leerplatform op ons intranet, maar niemand maakt er gebruik van. Wat doen wij niet goed?
    • We zitten met een aantal lang openstaande vacatures. Hebben al van alles geprobeerd om goede mensen binnen te krijgen, maar ze zijn er gewoon niet. We vrezen dat dit onze groei gaat belemmeren. Wat nu?
    • Ons functiehuis en loongebouw gaan steeds meer knellen. We willen flexibel kunnen belonen, maar de systemen belemmeren ons. Welke opties zijn er?
    • We verwachten van onze medewerkers dat ze zich blijven ontwikkelen en dat ze zelf de regie daarover pakken. Dat lukt lang niet bij iedereen. Sommigen zijn niet in beweging te krijgen. Wat is jullie aanpak?
    • We hebben veel kennis in huis, hoe borgen en delen we dit? Hoe kunnen we een cultuur van kennis delen ondersteunen? Welke vormen zijn aantrekkelijk?
    • We werken steeds meer in (tijdelijke) rollen en steeds minder in (vaste) functies. De beloning sluit daar totaal niet op aan. Kun je ons helpen dit te veranderen?
    • Ons pakket aan arbeidsvoorwaarden is veel te ingewikkeld geworden. We willen dat op de schop nemen en moderniseren. Hebben jullie praktische ervaring hiermee?
    • We denken na over vormen van teambeloning. Waar moeten we op letten? Wat werkt volgens jullie en waar liggen de valkuilen?
    • We krijgen steeds meer generatie-Z medewerkers ‘aan boord’. Zij zitten vaak anders in hun werk dan millennials, veertigers en vijftigers. Dat botst wel eens met het management. Hoe kunnen we goed samen werken met deze generatie?
    • Kun je ons in een werksessie van updaten over trends en ontwikkelingen op het gebied van eigentijdse vormen van leren en ontwikkelen?
    • Wij willen van onze functionerings- en beoordelingsgesprekken af, maar willen wel regelmatig met medewerkers kijken naar de voortgang in hun ontwikkeling en prestaties. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Wat werkt wel en wat niet?
    Feedback geven: 12 praktische tips
    Feedback komt vaak over als kritiek. Niet als je het goed doet. In deze blog 12 praktische tips voor het geven van feedback.
    Meanderende loopbaanpaden
    Bij loopbaanpaden denk je gauw aan ladders of trappen, steeds hogerop, promotie. Het kan ook anders: kronkelend, meanderend. Omarm het!
    Wat is blended leren en hoe kun je het slim inzetten?
    Waarom richten op online of offline leren? Blended leren heeft de toekomst. Lees alles over deze vorm van leren en hoe je het slim kunt inzetten.